Autetaan Kukot toisiamme

Elämme nyt kriisiaikaa. Taistelussa virusta vastaan meidän on syytä noudattaa tunnollisesti annettuja ohjeita ja auttaa toisiamme. Myös me Kukot voimme ojentaa kättä toisillemme. Tuki voi olla henkistä ja käytännöllistä. Karanteenissa olevat isovanhemmat ja etäkoulua käyvät lastenlapset varmaan jo vaihtavatkin kokemuksiaan. 

Mutta mitä kuuluu sedille, tädeille, näiden puolisoille, serkuille, pikkuserkuille ja ehkä näitäkin kaukaisemmille? Tämänkertaisina kevättöinä voitaisiinraivata sukulaisten välisiä ehkä nurmettuneita polkuja. Pyydä läheisiltäsi vinkkejä ja yhteystietoja. Sukukirjastakin voit saada ideoita. 

Yksi puhelu voi tuoda iloa karanteenissa olevan yksinäisyyteen. Samalla voidaan varmistaa, onko muulle avulle tarvetta. Kaikilla ei ole lähiomaisia tai nämä asuvat kaukana. Jos et itse pysty auttamaan, voit ehkä tehdä jotakin sen järjestämiseksi. 

Ota tarvittaessa yhteys minuun. Olen eläkkeellä, minulla on aikaa selvittää sukulaissuhteita ja etsiä yhteystietoja. Löydät yhteystietoni alapalkin kohdasta Sukuseuran hallitus.

Tämä kriisi on mahdollisuus lujittaa sukusiteitä ja kuulla kiinnostavia sukutarinoita.

Pysytään terveinä ja autetaan toisiamme!


Heikki Honkala

pj.